BLOG

Najbolje od interneta u 2017. godini

Već smo navikli na sulude trendove koji na internetu postaju popularni doslovno preko noći. Iako se svaki puta pitamo kako neke stvari mogu tako lako postati dio svakodnevice, ne prestaju nas zabavljati kada god se pojave. Dapače, sretni smo što je današnja pop kultura bogatija nego ikada prije.

Od kada je interneta i društvenih mreža, svaku godinu pamtimo po nekom drugom viralnom trendu koji je „srušio internet“, pritom ne mislimo samo na Kim Kardashian, već i na pojave kao što su bili Harlem shake ili pak haljina za koju nismo bili sigurni je li plave ili bijele boje. Niti ova godina nije bila izuzetak i zato smo odabrali 8 najboljih stvari koje su obilježile internet u 2017. godini! What a time to be alive!

 

8. Pennywise in the sewer

S najavom remakea kultnog filma Stephena Kinga – „It“ u 2016. svjedočili smo pojavi klaunova koji su diljem svijeta plašili ljude pojavljujući se po mraku s nožem u ruci. Ova godina nije bila toliko bizarna, no kultna scena Pennywisea u kanalizaciji definitivno se pretvorila u jedan od najpopularnijih memeova u 2017.

 

 Pennywise

 

7. Gordon Ramsay

Kuharski miljenik interneta, Gordon Ramsay, zabavljao nas je cijele godine. Osim što je postao jedan od omiljenih memeova, nasmijavao nas je i sa svojim tweetovima u kojima je nemilosrdno iskreno komentirao kulinarske pokušaje ambicioznih amatera.  

 

 Gordon Ramsay

 

6. Fidget spinner

Teško je zamisliti da jedna jednostavna igračka može postati toliko popularna, ali već znamo da je na internetu sve moguće. Nakon travnja 2017. Fidget spinneri pojavljivali su se svugdje i postali moderna inačica igračke jo-jo.

 

Fidget spinner

 

5. Covfefe

Predsjednik SAD-a, Donald Trump, već je otprije poznat po svojoj aktivnosti na Twitteru, a iako bismo mogli napraviti poseban popis samo s njegovim tweetovima, odlučili smo uvrstiti jedan koji je pokrenuo pravu lavinu reakcija, pogađate – covfefe! Inače, iako nepostojeća riječ, covfefe je uvrštena u Urban Dictionary.

 

covfefe 

 

4. Cash me outside

Kada smo spomenuli sulude stvari koje postaju popularne na internetu, mislili smo na Cash me outside girl. „Howbow dah“?

 

Cash me outside

 

3. BBC interview

Jedan je intervju ove godine bio posebno zabavan. Radi se o BBC-ovom video intervjuu u kojem govorniku u sobu ulazi njegovo dvoje djece. Nismo sigurni jesu li nam zabavnija djeca ili njegovi pokušaji da ostane ozbiljan i nastavi s intervjuom, no definitivno nam je jedan od boljih videa ove godine.

 

BBC interview

 

2. Salt Bae

Jednom je jedan muškarac odlučio prezentirati svoje kulinarske vještine i podijeliti ih s internetskom zajednicom. Posolio je meso na slikovit način, a sve ostalo je povijest.

 

Salt bae 

 

1. Despacito

Krenulo je kao ljetni hit, a do kraja godine Despacito je rušio rekorde po broju pregleda na YouTubeu, dok ih trenutno broji preko 4,5 milijardi. Ritmovi ove pjesme mogli su se čuti na svakom uglu, a zatvorite li oči i počnete maštati o ljetu, vjerujemo da će u pozadini svirati Despacito.Despacito
© 2018. inspiracija.com - agencija za digitalni marketing.