BLOG

Online video
oglašavanje
Svijet digitalnog oglašavanja specifičan je po trendovima koji se iznimno brzo mijenjaju, a 2016. godinu obilježili su video oglasi. Video, kao sredstvo online oglašavanja, snažno je stupio na marketinšku scenu u 2015. godini. Iako se pretpostavljalo da će imati veliki utjecaj na trendove, premašio je sva očekivanja i započeo pravu malu online revoluciju.

Potrošači sve manje gledaju TV, a sve više prate multimedijske sadržaje koje im pruža Internet. Upravo je to razlog zbog kojeg se čak polovica oglašivača odlučuje na prenamjenu postojećih budžeta za TV oglašavanje i ulažu novac u video oglašavanje na mrežama kao što su Youtube i Facebook.

Primarna uloga video oglasa je pozicioniranje brenda ili proizvoda na tržištu, ali isto tako imaju veliku ulogu u donošenju odluke o kupnji. Važno je obratiti pozornost na sadržaj videa i ako su pametno producirani mogu imati odlične prodajne rezultate. Glavna razlika u odnosu na klasične TV reklame je pozicija ključne poruke. Ona na TV-u najčešće dolazi na kraju, dok u online svijetu ista mora biti ispričana u prvih 5 sekundi oglasa kako bi gledatelja zainteresirali da pogleda video do kraja. Iako je još uvijek čest slučaj u praksi da se TV reklame postavljaju na online platforme, takve je sadržaje potrebno izbjegavati.

Video oglasi privlače pažnju potrošača i omogućuju brendu da se istakne u masi. Isto tako, imaju CTR (click-through-rate) od čak 1,84% što je više od bilo kojeg drugog oblika digitalnih oglasa. Prikazuju se na svim uređajima te im se predviđa daljnji rast popularnosti sve do 2020. godine. I što je najvažnije, potrošači ih vole gledati!
© 2018. inspiracija.com - agencija za digitalni marketing.