BLOG

7 savjeta
za uspješniji Instagram profil
Nema sumnje da je za jačanje brenda važano imati Instagram profil jer je s više od 500 milijuna korisnika odlična platforma za stvaranje pozitivne slike branda i povezivanje s (potencijalnim) korisnicima.

Kako bi Instagram profil bio uspješan, potrebno je konstantno povećavati broj pratitelja. Na kraju krajeva, što više ljudi dođe u kontakt s vašim brandom i zaprati vaš Instagram profil, veći je potencijalni doseg svake nove objave. I još je, ako isključimo oglašavanje, potpuno besplatan! Donosimo 7 stvari kojih je dobro držati se za bolji uspjeh vašeg poslovnog Instagram profila. Krenimo redom!

1. Besplatni Instagram alati rade za tebe

Razmislite o copyju na naslovnoj stranici vašeg Instagram profila. Tamo ima puno mogućnosti koje se naizgled čine nevažne: od kontakt podataka, opisa profila i profilne fotografije. Opis bi trebao biti jednostavan i kratak jer nitko na Instagram nije došao zbog teksta, ali je dobro da sadrži dobar opis vašeg branda i info o tome kako vas pronaći.

Jedna od dobrih stvari za poslovne profile jest opcija statistika (analytics) koja daje mogućnost pregleda dosega, sudjelovanja, broja prikazivanja itd. Uz pomoć tih alata možete dobro upoznati svoju publiku: koji im se sadržaj najviše sviđa, na koji reagira te u koje su vrijeme najviše aktivni što pomaže određivanju najboljeg vremena za objavljivanje fotografija.

2. Instagram i Facebook – prijatelja dva

Već posjedujete zajednicu koja voli vaš brand na ostalim društvenim mrežama - Facebooku, Twitteru, LinkedInu itd.? Pozovite ih da vas prate i na Instagramu!

Ako vas već prate na ostalim mrežama, to znači da su očito zainteresirani u ono što nudite. Ponudite im još jedan način kako da budu uz vas. Želite da vaši pratitelji budu povezani na većini vaših društvenih profila kako bi bili sigurni da je sadržaj došao do njih.

3. Ne zamaraj ljude

Istina jest da je dobro često objavljivati sadržaj kako bi vaš brand ostao relevantan, no vjerujte, zatrpavanje fanova konstantnim objavama ima daleko lošiji učinak nego objavljivanje svega jednog posta tjedno.

Tu je potrebno malo testiranja. Započnite sa češćim objavljivanjem – npr. jednom dnevno pa sve rjeđe, a cijelo vrijeme pratite rezultate. Tu se vraćamo na prvu točku. U tome vam može pomoći statistika koja će vam reći imaju li objave jednom dnevno bolji ili lošiji doseg i engagement nego objava jednom tjedno. Dok pronađete optimalan broj objava tjedno, ''furajte'' to dalje.

4. Pokaži interes za svoje pratitelje

Sjetite se kako se osjećate kad pošaljete nekome poruku, a ta osoba ne odgovori ili odgovori tek drugi dan. Slično se osjećaju i vaši pratitelji ako im ne odgovorite na komentar.

Ako netko komentira vaše objave, odgovorite im što prije, pa makar samo zahvalom i emotikonom. To jednostavno odgovaranje na komentare stvara vjerne pratitelje, a samim time i promotore vašeg branda. Također, uključite ih u sadržaj tražeći npr. da taggiraju troje prijatelja kojima bi se objava svidjela, a budući da su ti prijatelji saznali za vas preko svojeg prijatelja, postoji manji otpor prema vama i rezultat je još više pratitelja.

5. #prepoznatljivhashtag

Stvaranjem prepoznatljivog hashtaga otvarate put instantnom angažmanu fanova i mogućnosti da vas se lakše pronađe u moru ostalih brandova.

6. Iskoristi tuđe objave

Postoji mnogo aplikacija kojima se može skinuti Instagram fotografija kako biste ju mogli repostati. Na taj vam način netko drugi može vratiti uslugu i upotrijebiti neku vašu objavu i predstaviti vaš brand svojoj publici.

7. Budi kreativan/na

Kreativnim postovima, za razliku od onih koji izgledaju kao uobičajena reklama, postići ćete bolju povezanost sa svojim pratiteljima i ostvariti veći doseg. Zaista se vrijedi malo potruditi.
© 2018. inspiracija.com - agencija za digitalni marketing.